Ishonch telefoni
Bosh sahifa » Axborot xizmati / Bo'lim yangiliklari » Maktabgacha ta'lim tashkilotlarida ovqatlanishga qo‘yiladigan talablar:

Maktabgacha ta'lim tashkilotlarida ovqatlanishga qo‘yiladigan talablar:

18-11-2025, 10:54
17
Bolalarni ovqatlantirishni tashkil etishda ovqatlantirish tartibiga qat’iy amal qilinishi muhim ahamiyatga ega.

🔼 Bolalar ovqat ratsionini shakllantirishda mahsulotlar kun davomida to’g’ri taqsimlanishi;

🔼 Taomnoma tuzilayotganda sut, go’sht, sariyog’, yorma, non, meva, sabzavot, shakar kabi biologik qiymatga ega bo’lgan mahsulotlar har kuni kiritilishi;

🔼 Sabzavotli salatlar, yangi mevalar (har kuni), uchinchi taom sifatida yangi yoki quruq mevalardan tayyorlangan kompot, kisel, sutli ichimliklar, shuningdek, bolalar uchun sutli, sabzavotli, mevali bo’tqalar ko’proq kiritilishi;

🔼 Ko’katlar (ukrop, petrushka, salat yaprog’i, ko’k piyoz, sarimsoq piyoz, shovul kabilar) ko’proq kiritilishi;

🔼 Yoz kunlari bolalarning suyuqlikka bo’lgan ehtiyoji ortadi, shuning uchun yangi qadoqlangan yoki qaynatilgan suv, namatak damlamasi yoki ho’l mevalardan tayyorlangan uncha shirin bo’lmagan kompotlar berilishi;

🔼 Qish-bahor mavsumida quritilgan mevalar (olma, namatak, turshak) dan tayyorlangan kompotlar berilishi;

🔼 Bolalar ovqatlanishini to’g’ri tashkil qilishda guruhlardagi barcha sharoit yetarli bo’lishi; 

🔼 Bolalarni o’zlariga mos idish-tovoqlar bilan ta’minlanishi, stol atrofida o’tirishiga qulay sharoit yaratilishi;

🔼 Taomlar o’ta qaynoq yoki sovuq bo’lmagan holatda bo’lishi;

🔼 Tayyorlangan taomning umumiy miqdori bolalar soniga mos kelishi;

🔼 Taomlar tibbiyot xodimi tomonidan sifatini nazorat qilib borilishi kerak.

Telegram (https://t.me/XivatumanSEOJSB) | 

https://t.me/XivatumanSEOJSB
Ctrl
Enter
Xatoligni aqniqladingizmi?
Matnni belgilang va Ctrl+Enter tugmalarini bosing.